Rätt kost lägger grunden för ditt välmående

Bakom ett välmående liv finns många faktorer. Rätt kost är en av de viktigaste och mest effektiva sätten att uppnå ett hälsosamt mående. Med många års erfarenhet av kost förstår jag vikten av att äta näringsrikt. Nu vill jag hjälpa dig till att med rätt kost uppnå en livslång hållbarhet.

I programmet fokuserar vi på en optimerad och balanserad kost. Du får tillgång till en uppsjö av hälsosamma recept för största möjliga variation. Dessa recept är de jag anser vara de bästa och baseras till stor del på lågkolhydratkost (keto).

En kost som passar din kropp, dina vanor och dina mål

Med detta program får du möjlighet att äta en näringsrik, hormonsmart och hälsosam lågkolhydratkost. I regel finns inget som är rätt eller fel, utan vilken kost som är bäst varierar från person till person. Vilket upplägg som passar dig bestämmer du därför själv utefter vilka dina målsättningar är. Du kan välja att följa programmet till punkt och pricka, eller att endast plocka upp det som känns rätt och fungerar bra för dig.

Under helgen får du välja hur din kost ska se ut kommande vecka. Kanske vill du kopiera din favoritdag från veckan innan? Eller kanske vill du testa något helt nytt? Valet är helt upp till dig!

Så uppnår du en hälsosam livsstil

Under åren har det uppkommit mängder av olika metoder för att nå den hälsosamma livsstilen. Med min kunskap och efter att ha provat mig fram har jag identifierat lågkolhydratkost som en framgångsrik metod som är bra för våra kroppar. I detta program fokuserar vi därför främst på:

  • LCHF
  • Keto
  • Clean eating

Så vad innebär detta rent konkret?

LCHF

LCHF är en välkänd och väl beprövad metod inom lågkolhydratkost. Förkortningen LCHF står för Low Carbohydrates, High Fat och betyder att du minskar ditt kolhydratintag, exempelvis i form av att äta mindre pasta, ris och bröd. I stället ligger ditt fokus på intag av protein. Naturliga fetter, så som kött och fisk, är premierade vad gäller LCHF. Detta kan ge dig flertalet fördelar för hälsan, däribland mindre lagring av fett, lugnare matsmältning och bättre mental skärpa.

Ketogen kost

Du har säkerligen hört talas om det, men vad är egentligen keto diet? Med en ketogen kost minskar du på intaget av kolhydrater, precis som med LCHF. Till skillnad från LCHF är keto dock inte enbart en lågkolhydratkost, utan du begränsar även ditt intag av protein.

Målet med att äta en ketogen kost är att uppnå tillståndet ketos, som innebär att kroppen använder fett som bränsle snarare än kolhydrater. Keto kan även leda till att du upplever ökad prestation, både mental och fysisk.

Clean eating

Vad clean eating står för hörs nästan på namnet. Vi fokuserar på att äta en kost baserad på mat med hög kvalitet och fri från onödiga tillsatser. Med clean eating förkortar vi vägen från jord till bord, helt enkelt. Exempelvis undviker vi korv och margarin, för att istället vända oss till rent kött och kokosolja.

Clean eating är egentligen inte att klassa som en diet, utan mer som ett levnadssätt som resulterar i mer energi och en hälsosam livsstil.

Expertis inom kost och näring

Madeleine inledde sin karriär inom hälso- och friskvårdsbranschen under slutet av 90-talet. Genom åren har hon coachat ett stort antal människor inom kost och välmående. Madeleine är utbildad näringsterapeut och har flera olika fristående utbildningar inom kost och alternativmedicin på sitt CV. Utöver detta är hon även utbildad personlig tränare,
gruppträningsinstruktör och massageterapeut.